Printer Friendly Version 04. март 2024 - Амбасадор Бауер са Имадом Баракадом, Председником Управног одбора мароканске асоцијације за туристички инжењеринг (SMIT) @ 5 March 2024 03:06 PM

Амбасадор Републике Србије у Краљевини Мароко, Иван Бауер, присуствовао је сесији „Дипломатских раскршћа“ („Carrefour Diplomatique“) у организацији Дипломатске фондације. Гост ове сесије био је Председник SMIT (који је једно од тела министарства туризма, старих заната и социјалне и солидарне економије Краљевине Мароко), Имад Баракад.

Амбасадор Иван Бауер је, у свом обраћању уваженом госту и скупу, нагласио да је Република Србија веома заинтересована за унапређење односа Србија-Мароко у области туризма, навевши као потврду чињеницу да је Прва дама, госпођа Тамара Вучић, супруга Председника Републике Србије Александра Вучића, желела да се, током своје прошлогодишње посете Мароку, сусретне управо са министарком туризма, старих заната и социјалне и солидарне економије, Фатим-Захра Амор, са којом је, између осталог, разговарала, управо о развоју односа две земље у области туризма.

Могућностима за унапређење туризма свакако доприноси и постојећи Споразум из области ваздушног саобраћаја који омогућава тур оператерима да успоставе директне летове на релацији Србија-Мароко. Амбасадор Бауер је предложио да се размисли о увођењу low cost летова на линији Ниш-Маракеш, јер се аеродром у Нишу показао као добра опција за нискобуџетне летове, а налази се на тромеђи Србија-Бугарска-Северна Македонија, у смислу да је од све три престонице, Београда, Софије и Скопља, удаљен око 200 км. Тако би Мароко, практично, привукао туристе из три државе Балкана које заједно броје око 20 милиона грађана.

Амбасадор Бауер је искористио ову прилику да Председника SMIT , али и све присутне, обавести да је Београд постао једна од најатрактивнијих дестинација у региону, а и шире, када је у питању тзв. city break туризам. Он је рекао да Београд, али и Република Србија, из године у годину, бележе рекордне приливе од туризма управо због улагања у најатрактивније туристичке дестинације, али и због огромних улагања у инфраструктуру у Републици Србији.