Printer Friendly Version 27. novembar 2023 - Ambasada Srbije učestvovala na humanitarnom bazaru @ 30 November 2023 08:53 AM

Ambasada Republike Srbije u Kraljevini Maroko učestvovala je na tradicionalnom humanitarnom diplomatskom bazaru koji je, u organizaciji „Cercle Diplomatique“, održan 25. novembra 2023. godine u Nacionalnoj biblioteci u Rabatu.

Ovom prilikom, izloženi su ručno rađeni ukrasi, zatim glinene činije i saksije sa naslikanim srpskim tradicionalnim motivima, koje su pripremili zaposleni u Ambasadi u Rabatu, kao i tradicionalna srpska hrana koju je pripremila supruga ambasadora. Na taj način, predstavljeni su pojedini segmenti srpske kulture, istorije i tradicije. Mesto na štandu našle su i brošure Ministarstva kulture i TOS.

Bazar je svečano otvorila sestra Nj.V. kralja Mohameda VI, princeza Lala Merijem, a prikupljeni novac od prodaje artikala sa štandova, koristi se u humanitarne svrhe. Bez obzira na to što na bazaru nisu uzele učešća sve zemlje, broj posetilaca je, kao i svake godine, bio veliki, a štand Republike Srbije je bio vrlo zapažen i posećen.