Printer Friendly Version 27. новембар 2023 - Амбасада Србије учествовала на хуманитарном базару @ 29 November 2023 11:07 AM

Амбасада Републике Србије у Краљевини Мароко учествовала је на традиционалном хуманитарном дипломатском базару који је, у организацији „Cercle Diplomatique“, одржан 25. новембра 2023. године у Националној библиотеци у Рабату.

Овом приликом, изложени су ручно рађени украси, затим глинене чиније и саксије са насликаним српским традиционалним мотивима, које су припремили запослени у Амбасади у Рабату, као и традиционална српска храна коју је припремила супруга амбасадора. На тај начин, представљени су поједини сегменти српске културе, историје и традиције. Место на штанду нашле су и брошуре Министарства културе и ТОС.

Базар је свечано отворила сестра Њ.В. краља Мохамеда VI, принцеза Лала Меријем, а прикупљени новац од продаје артикала са штандова, користи се у хуманитарне сврхе. Без обзира на то што на базару нису узеле учешћа све земље, број посетилаца је, као и сваке године, био велики, а штанд Републике Србије је био врло запажен и посећен.