Printer Friendly Version 02. novembar 2023 - Ambasador Bauer sa ministrom za digitalnu tranziciju i reformu javne uprave Kraljevine Maroko @ 3 November 2023 11:13 AM

Ambasador Ivan Bauer sastao se sa ministrom za digitalnu tranziciju i reformu javne uprave Kraljevine Maroko, Gitom Mezuar i sa njom razgovarao o uspostavljanju saradnje u oblasti digitalnih usluga i e-uprave. Tom prilikom, ambasador je ministru uručio predlog teksta Memoranduma o razumevanju o saradnji u oblasti pružanja digitalnih usluga i e-uprave između marokanskog Ministarstva i Ministarstva informisanja i telekomunikacija Republike Srbije.

Uz obostranu konstataciju da u oblastima digitalizacije, pružanja digitalnih usluga, e-uprave, obrazovanja i treninga IT kadrova postoji mnogo prostora za saradnju, postignuta je saglasnost da pravni okvir predstavlja dobru osnovu za jačanje razmene u ovim domenima. Ministar Mezuar je, prošavši kroz tekst MoR sa ambasadorom Bauerom, izrazila načelnu saglasnost sa predloženim tekstom Memoranduma, uz sugestiju da bi trebalo uneti neke manje izmene u Memorandum.

Dogovoreno je da se u najskorije vreme usaglasi finalni tekst ovog Memoranduma što bi stvorilo pretpostavke za njegovo skorašnje potpisivanje, a potom i implementaciju. Bilo je razgovora i o potencijalnim datumima za potpisivanje Memoranduma, koje bi bilo upriličeno tokom zvanične posete ministra informisanja i telekomunikacija Republike Srbije, Mihaila Jovanovića, Kraljevini Maroko.