Printer Friendly Version 02. новембар 2023 - Амбасадор Бауер са министром за дигиталну транзицију и реформу јавне управе Краљевине Мароко @ 3 November 2023 11:11 AM

Амбасадор Иван Бауер састао се са министром за дигиталну транзицију и реформу јавне управе Краљевине Мароко, Гитом Мезуар и са њом разговарао о успостављању сарадње у области дигиталних услуга и е-управе. Том приликом, амбасадор је министру уручио предлог текста Меморандума о разумевању о сарадњи у области пружања дигиталних услуга и е-управе између мароканског Министарства и Министарства информисања и телекомуникација Републике Србије.

Уз обострану констатацију да у областима дигитализације, пружања дигиталних услуга, е-управе, образовања и тренинга IT кадрова постоји много простора за сарадњу, постигнута је сагласност да правни оквир представља добру основу за јачање размене у овим доменима. Министар Мезуар је, прошавши кроз текст МоР са амбасадором Бауером, изразила начелну сагласност са предложеним текстом Меморандума, уз сугестију да би требало унети неке мање измене у Меморандум.

Договорено је да се у најскорије време усагласи финални текст овог Меморандума што би створило претпоставке за његово скорашње потписивање, а потом и имплементацију. Било је разговора и о потенцијалним датумима за потписивање Меморандума, које би било уприличено током званичне посете министра информисања и телекомуникација Републике Србије, Михаила Јовановића, Краљевини Мароко.