Printer Friendly Version 11. oktobar 2023 - Ambasador Bauer sa ministrom za visoko obrazovanje, naučno istraživanje i inovacije Maroka @ 12 October 2023 12:02 PM

Ambasador Ivan Bauer sastao se sa ministrom za visoko obrazovanje, naučno istraživanje i inovacije Kraljevine Maroko, Abdelatifom Mirauijem i sa njim razgovarao o unapređenju saradnje u oblasti naučnoistraživačkog rada i inovacija.

Tom prilikom, ambasador je ministru uručio predlog teksta Memoranduma o razumevanju o saradnji u oblastima nauke, istraživanja i inovacija između marokanskog Ministarstva i Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije.

Uz obostranu konstataciju da u oblasti naučnoistraživačkog rada i inovacija postoji mnogo oblasti od obostranog interesa za saradnju, postignuta je saglasnost da pravni okvir predstavlja dobru osnovu za jačanje razmena u ovim domenima.

Ministar Miraui je iskazao saglasnost sa predloženim tekstom Memoranduma, uz sugestiju da se unesu neke izmene u Memorandum, koje su tehničke prirode, što je naša strana prihvatila.

Dogovoreno je da se u najskorije vreme ovaj Memorandum potpiše, tokom zvanične posete Ministarke nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije, Dr Jelene Begović.