Printer Friendly Version 11. октобар 2023 - Амбасадор Бауер са министром за високо образовање, научно истраживање и иновације Марока @ 12 October 2023 12:00 PM

Амбасадор Иван Бауер састао се са министром за високо образовање, научно истраживање и иновације Краљевине Мароко, Абделатифом Мирауијем и са њим разговарао о унапређењу сарадње у области научноистраживачког рада и иновација.

Том приликом, амбасадор је министру уручио предлог текста Меморандума о разумевању о сарадњи у областима науке, истраживања и иновација између мароканског Министарства и Министарства науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије.

Уз обострану констатацију да у области научноистраживачког рада и иновација постоји много области од обостраног интереса за сарадњу, постигнута је сагласност да правни оквир представља добру основу за јачање размена у овим доменима.

Министар Мирауи је исказао сагласност са предложеним текстом Меморандума, уз сугестију да се унесу неке измене у Меморандум, које су техничке природе, што је наша страна прихватила.

Договорено је да се у најскорије време овај Меморандум потпише, током званичне посете Министарке науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије, Др Јелене Беговић.