Printer Friendly Version 14. septembar 2023 - Ambasadu u Rabatu posetili srpski turisti koji su se, u vreme zemljotresa u Maroku, zatekli u njegovom epicentru @ 14 September 2023 12:27 PM

Ambasadu Republike Srbije u Kraljevini Maroko posetila je grupa od 16 turista koja se zatekla, u noći kada se dogodio katastrofalni zemljotres u Maroku, u blizini njegovog epicentra, u omiljenoj turističkoj destinaciji u Maroku, Marakešu.

Ambasador Republike Srbije u Kraljevini Maroko, Dr Ivan Bauer, i zaposleni u Ambasadi u Rabatu, primili su u posetu grupu od 16 turista, srpskih državljana, koji se trenutno nalaze na turističkoj turi obilaska znamenitosti Maroka. Oni su se, u noći kada se dogodio zemljotres, našli u Marakešu, u neposrednoj blizini epicentra zemljotresa. Naši turisti su zaposlenima u Ambasadi preneli svoj doživljaj ove strašne tragedije, ali i potvrdili da, u dobrom duhu i raspoloženju, planiraju da nastave obilazak Maroka. Nakon prijatnog razgovora, srpski turisti su nastavili putovanje.

Nakon komunikacije sa ovom grupom naših turista, poslednjom za koju smo uspeli da dođemo do podataka da se nalazi u Maroku, Ambasada Republike Srbije u Kraljevini Maroko može da potvrdi da među poginulim i povređenim u Maroku gotovo sigurno nema naših građana.