Printer Friendly Version 14. септембар 2023 - Амбасаду у Рабату посетили српски туристи који су се, у време земљотреса у Мароку, затекли у његовом епицентру @ 14 September 2023 12:24 PM

Амбасаду Републике Србије у Краљевини Мароко посетила је група од 16 туриста која се затекла, у ноћи када се догодио катастрофални земљотрес у Мароку, у близини његовог епицентра, у омиљеној туристичкој дестинацији у Мароку, Маракешу.

Амбасадор Републике Србије у Краљевини Мароко, Др Иван Бауер, и запослени у Aмбасади у Рабату, примили су у посету групу од 16 туриста, српских држављана, који се тренутно налазе на туристичкој тури обиласка знаменитости Марока. Они су се, у ноћи када се догодио земљотрес, нашли у Маракешу, у непосредној близини епицентра земљотреса. Наши туристи су запосленима у Амбасади пренели свој доживљај ове страшне трагедије, али и потврдили да, у добром духу и расположењу, планирају да наставе обилазак Марока. Након пријатног разговора, српски туристи су наставили путовање.

Након комуникације са овом групом наших туриста, последњом за коју смо успели да дођемо до података да се налази у Мароку, Амбасада Републике Србије у Краљевини Мароко може да потврди да међу погинулим и повређеним у Мароку готово сигурно нема наших грађана.