Printer Friendly Version 26. juli 2023 - Učešće KUD „Dimitrije Tucović“ na međunarodnom festivalu folklora „Deca za mir“ u Rabatu @ 26 July 2023 03:50 PM

 

U organizaciji marokanske „Asocijacije Buregreg“, krajem jula se tradicionalno održava godišnji festival folklora u Rabatu/Saleu. Ove godine učešće je uzelo 28 zemalja, a Republiku Srbiju predstavlja KUD „Dimitrije Tucović“ iz Beograda.

Na festivalu „Deca za mir“, koji traje od 23. jula do 30. jula 2023. godine, KUD „Dimitrije Tucović“ ima nastupe svakog dana, u različitim formatima, na različitim lokacijama – u Rabatu, Saleu, kao i u Kazablanki.

Čitav ansambl je u ponedeljak, 24. jula, posetio Ambasadu Republike Srbije u Rabatu, gde su se, u prijatnom razgovoru, zadržali nekoliko sati.

U utorak, 25. jula uveče, u Nacionalnom teatru „Mohamed V“ u Rabatu, organizovana je ceremonija svečanog otvaranja festivala, uz nastupe svih učesnika. Događaju je prisustvovao i ambasador Republike Srbije u Kraljevini Maroko, Ivan Bauer, kao i čitav kolektiv Ambasade. Naš ansambl je pokupio simpatije publike za izvanredan nastup, a bilo je zapaženo i da je Republika Srbija imala najbrojniji ansambl.