Printer Friendly Version 26. јули 2023 - Учешће КУД „Димитрије Туцовић“ на међународном фестивалу фолклора „Деца за мир“ у Рабату @ 26 July 2023 03:46 PM

У организацији мароканске „Асоцијације Бурегрег“, крајем јула се традиционално одржава годишњи фестивал фолклора у Рабату/Салеу. Ове године учешће је узело 28 земаља, а Републику Србију представља КУД „Димитрије Туцовић“ из Београда.

На фестивалу „Деца за мир“, који траје од 23. јула до 30. јула 2023. године, КУД „Димитрије Туцовић“ има наступе сваког дана, у различитим форматима, на различитим локацијама – у Рабату, Салеу, као и у Казабланки.

Читав ансамбл је у понедељак, 24. јула, посетио Амбасаду Републике Србије у Рабату, где су се, у пријатном разговору, задржали неколико сати.

У уторак, 25. јула увече, у Националном театру „Мохамед V“ у Рабату, организована је церемонија свечаног отварања фестивала, уз наступе свих учесника. Догађају је присуствовао и амбасадор Републике Србије у Краљевини Мароко, Иван Бауер, као и читав колектив Амбасаде. Наш ансамбл је покупио симпатије публике за изванредан наступ, а било је запажено и да је Република Србија имала најбројнији ансамбл.