Printer Friendly Version 17. јули 2023 - Амбасадор Бауер са директором мароканске Aгенције за инвестиције и извоз (AMDIE) @ 17 July 2023 03:01 PM

Амбасадор Републике Србије у Краљевини Мароко, Др Иван Бауер, сусрео се са директором мароканске Aгенције за инвестиције и извоз (AMDIE), Алијем Седикијем и са директором за инвестиције у Mинистарству инвестиција, конвергенције и евалуације јавних политика (MICEPP), Хичам Чаудријем. Амбасадор Бауер је иницирао овај састанак ради потписивања Меморандума о разумевању (МоР) између Развојне агенције Србије (РАС), са наше стране и AMDIE, са мароканске.

У веома срдачном разговору, амбасадор Бауер је подсетио на вишедеценијско пријатељство Републике Србије и Краљевине Мароко, као и на чињеницу да је оно, у политичком смислу, у овом тренутку, на највишем нивоу. Амбасадор Бауер је изразио жаљење што економска размена не прати тренд успона у политичким односима и рекао да сматра да би потписивање једног оваквог споразума дало значајан подстицај економској сарадњи наше две земље. Он је рекао да постоји велики потенцијал у многим секторима за сарадњу, а посебан нагласак је ставио на IT сектор и пољопривреду, са чиме су се саговорници у потпуности сложили.

Директор AMDIE, Али Седики, је потврдио да Република Србија има у Краљевини Мароко искреног пријатеља и изразио и личну заинтересованост за рад на унапређењу економске сарадње. Потписивање МоР сматра као добар корак у том правцу. Он је навео још неколико сектора за које сматра да имају потенцијал за унапређење економских односа – сектор производње ауто-делова и текстилни сектор, са чим се амбасадор Бауер сложио.