Printer Friendly Version 12. decembar 2022 - Ambasador Bauer predao akreditivna pisma predsedniku Senegala @ 13 December 2022 01:42 PM

Ambasador Republike Srbije u Kraljevini Maroko Ivan Bauer predao je u Dakaru akreditivna pisma predsedniku Republike Senegal Makiju Salu, čime je preuzeo dužnost ambasadora Republike Srbije u Senegalu, na nerezidencijalnoj osnovi, sa sedištem u Rabatu.

Ambasador Republike Srbije Ivan Bauer iskoristio je ovu priliku da prenese pozdrave predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića predsedniku Senegala. Ambasador Bauer je podsetio predsednika Sala na zvaničan poziv koji je naš predsednik uputio predsedniku Senegala 2019. godine.

Ambasador Bauer je istakao da je poziv i dalje otvoren i izrazio nadu da će, nakon očekivane posete ministarke spoljnih poslova Senegala Aisate Tal Sal, uslediti i poseta predsednika Sala Beogradu.

Pre predaje akreditivnih pisama predsedniku Senegala, ambasador Bauer je predao kopije pisama ministarki spoljnih poslova Senegala Aisati Tal Sal.

Ambasador Bauer je ministarku Tal Sal informisao o trenutnoj situaciji u našim bilateralnim političkim i ekonomskim odnosima i istakao našu spremnost za njihovo unapređenje.

Tokom sastanka je bilo reči i o poseti ministarke Tal Sal Republici Srbiji. Ambasador Bauer je preneo pozdrave ministra spoljnih poslova Republike Srbije Ivice Dačića, kao i njegov poziv Aisati Tal Sal da, u najskorijem periodu, poseti Republiku Srbiju, što je ona sa zadovoljstvom prihvatila.