Printer Friendly Version 07. novembar 2022 - Ambasador Bauer sa Predsednicom Nacionalnog saveta za ljudska prava Maroka @ 8 November 2022 09:09 AM

Ambasador Republike Srbije u Kraljevini Maroko, Ivan Bauer, prisustvovao je 116-toj sesiji „Diplomatskih raskršća“ („Carrefour Diplomatique“) u organizaciji Diplomatske fondacije. Gost ove sesije bila je Predsednik Nacionalnog saveta za ljudska prava Kraljevine Maroko, Amina Bujaš.

Glavne teme sastanka bile su stanje ljudskih prava u  svetu u ovim teškim vremenima, novi izazovi koji se u doba digitalizacije postavljaju pred zaštitnike ljudskih prava i sloboda, kao i zabrinjavajuće opadanje uloge multilateralizma u međunarodnim odnosima.

Ambasador Ivan Bauer je iskoristio ovu priliku da sa Aminom Bujaš obavi kraći razgovor u kom ju je informisao da u Vladi Republike Srbije postoji Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, kao i institut Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i iskazao spremnost da posreduje u uspostavljanju kontakta Nacionalnog saveta za ljudska prava u Maroku sa institucijama u Srbiji u cilju razmene iskustava, sa čim se njegova sagovornica složila.