Printer Friendly Version 07. новембар 2022 - Амбасадор Бауер са Председницом Националног савета за људска права Марока @ 8 November 2022 09:04 AM

Амбасадор Републике Србије у Краљевини Мароко, Иван Бауер, присуствовао је 116-тој сесији „Дипломатских раскршћа“ („Carrefour Diplomatique“) у организацији Дипломатске фондације. Гост ове сесије била је Председник Националног савета за људска права Краљевине Мароко, Амина Бујаш.

Главне теме састанка биле су стање људских права у  свету у овим тешким временима, нови изазови који се у доба дигитализације постављају пред заштитнике људских права и слобода, као и забрињавајуће опадање улоге мултилатерализма у међународним односима.

Амбасадор Иван Бауер је искористио ову прилику да са Амином Бујаш обави краћи разговор у ком ју је информисао да у Влади Републике Србије постоји Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог, као и институт Повереника за заштиту равноправности и исказао спремност да посредује у успостављању контакта Националног савета за људска права у Мароку са институцијама у Србији у циљу размене искустава, са чим се његова саговорница сложила.