Printer Friendly Version 14. октобар 2022 - Амбасадор Бауер састао се са Мохамедом Иракијем, Председником и власником компаније „Best Buy Maroc“ @ 17 October 2022 11:57 AM

Амбасадор Републике Србије у Краљевини Мароко, Иван Бауер, састао се са Мохамедом Иракијем, власником компаније „Best Buy Maroc“, која је један од највећих увозника и дистрибутера канцеларијске и информатичке опреме у Мароку, и са њим разговарао о унапређењу пословне сарадње наше две пријатељске земље.

Председник компаније „Best Buy Maroc“, Мохамед Ираки, је исказао велико интересовање за сарадњу са компанијама из Србије, а посебно за увоз канцеларијског намештаја, као и канцеларијског материјала. Истакао је да, у овом тренутку, највећи део увоза опреме за канцеларије долази из Кине, али да је заинтересован за диверсификиацију свог увоза и у том смислу види потенцијал за успостављање сарадње његове компаније са компанијама из Републике Србије.

Амбасадор Бауер је свог саговорника упознао са чињеницом да наше две пријатељске земље, на жалост, још увек немају потписан Споразум о слободној трговини, али га је информисао да је он ту иницијативу већ покренуо код нашег надлежног министарства, као и у разговору са министром индустрије и трговине Краљевине Мароко, Ријадом Мезуаром. У том смислу, амбасадор Бауер је контактирао копредседавајућег Пословног савета Србија-Мароко, Бушру Утагани, замоливши је да Мохамеда Иракија снабде свим потребним информацијама у вези са царинским процедурама приликом увоза робе из Србије. У разговору са Бушром Утагани, амбасадор Бауер је договорио њен састанак са Мохамедом Иракијем, али и заједнички састанак све три стране да би се надаље разговарало о унапређењу сарадње. Такође, амбасадор Бауер је Мохамеду Иракију понудио и личну помоћ око успостављања контакта са Привредном комором Србије, као и са компанијама које су заинтересоване за извоз у Краљевину Мароко.

Амбасадор Бауер је искористио ову прилику да упозна свог саговорника са чињеницом да је мароканска страна недавно ратификовала Споразум о избегавању двоструког опорезивања (те је он ступио на снагу), као и о контактима надлежних министарстава две земље у вези са потписивањем Споразума који би јасније дефинисао друмски транспорт између две земље, што би додатно олакшало пословну сарадњу компанија из Републике Србије и Краљевине Мароко.