Printer Friendly Version Popis stanovništva @ 3 October 2022 03:01 PM

 

Poštovani građani,

Obaveštavamo da će se u periodu od 01. do 31. oktobra 2022. godine,  na teritoriji Republike Srbije, sprovesti popis stanovništva, domaćinstava i stanova.

Za građane R. Srbije koji se u vreme popisa privremeno nalaze u inostranstvu (rade, školuju se ili borave iz bilo kog drugog razloga), podatke će dati članovi njihovih domaćinstava u R. Srbiji.

Obaveštavamo, istovremeno, da će, tokom trajanja popisa, Republički zavod za statistiku sprovesti i Istraživanje o državljanima R. Srbije koji žive u inostranstvu. Ovo Istraživanje je namenjeno upravo državljanima R. Srbije koji nemaju članove domaćinstva u R. Srbiji i koji sami ili sa članovima svog domaćinstva žive u inostranstvu.

Ukoliko želite da učestvujete u Istraživanju, potrebno je da popunite upitnik, koji je dostupan na sajtu Republičkog zavoda za statistiku https://www.stat.gov.rs/ od 01. oktobra 2022. godine. Svrha ovog istraživanja jeste da se dobije potpunija slika o brojnosti i osnovnim demografskim, migratornim, obrazovnim i drugim karakteristikama državljana R. Srbije u inostranstvu.