Printer Friendly Version Попис становништва @ 3 October 2022 02:57 PM

 

Поштовани грађани,

Обавештавамо да ће се у периоду од 01. до 31. октобра 2022. године,  на територији Републике Србије, спровести попис становништва, домаћинстава и станова.

За грађане Р. Србије који се у време пописа привремено налазе у иностранству (раде, школују се или бораве из било ког другог разлога), податке ће дати чланови њихових домаћинстава у Р. Србији.

Обавештавамо, истовремено, да ће, током трајања пописа, Републички завод за статистику спровести и Истраживање о држављанима Р. Србије који живе у иностранству. Ово Истраживање је намењено управо држављанима Р. Србије који немају чланове домаћинства у Р. Србији и који сами или са члановима свог домаћинства живе у иностранству.

Уколико желите да учествујете у Истраживању, потребно је да попуните упитник, који је доступан на сајту Републичког завода за статистику https://www.stat.gov.rs/ од 01. октобра 2022. године. Сврха овог истраживања јесте да се добије потпунија слика о бројности и основним демографским, миграторним, образовним и другим карактеристикама држављана Р. Србије у иностранству.