Printer Friendly Version 08. septembar 2022 - Ambasador Bauer razgovarao sa ministrom industrije i trgovine Kraljevine Maroko, Rijadom Mezuarom @ 12 September 2022 03:37 PM

Ambasador Republike Srbije u Kraljevini Maroko, Ivan Bauer, učestvovao je na 114. sesiji „Diplomatskih raskršća“ u organizaciji Diplomatske fondacije u Rabatu.

Ambasador Bauer je iskoristio ovu priliku da razgovara sa ministrom industrije i trgovine Maroka, Rijadom Mezuarom. Dvojica sagovornika su se saglasila da postoji veliki prostor za unapređenje trgovinske saradnje između dve zemlje, naročito u sektorima poljoprivrede, automobilske i tekstilne industrije. Ambasador Bauer je ministra Mezuara informisao o uspešnoj organizaciji Prvog međunarodnog sajma vina „Vinska vizija Otvoreni Balkan“, na kom je učešće uzeo i Maroko. Bilo je reči i o održavanju trećeg zasedanja Stalnog međuvladinog komiteta Republike Srbije i Kraljevine Maroko.

Ambasador Bauer i ministar Mezuar su se dogovorili da se ponovo sretnu u najskorije vreme i razmotre konkretne mogućnosti za unapređenje saradnje dve prijateljske zemlje.