Printer Friendly Version 25. август 2022 - Амбасадор Бауер са власником компаније „Diana Holding“ @ 25 August 2022 03:24 PM

Амбасадор Р. Србије у К. Мароко, Иван Бауер, састао се са Ритом Маријом Знибер, власником и Председником компаније „Diana Holding“, друге по величини компаније у сектору пољопривреде у Краљевини Мароко.

Амбасадор Бауер је госпођу Знибер упознао са одржавањем Првог међународног сајма вина „Винска визија Отворени Балкан“, његовом значају за регион Западног Балкана (и шире), а посебно за Републику Србију. Краљевину Мароко ће на овом сајму представљати компанија „Ebertec“ која послује у оквиру компаније „Diana Holding“.

Амбасадор Иван Бауер и Председник компаније „Diana Holding“ разговарали су и о различитим могућностима за успостаљање сарадње између компаније „Diana Holding“ и компанија из Републике Србије, посебно у области пољопривреде. Амбасадор Бауер је, у разговору са саговорницом, нарочито истакао искуства Републике Србије у производњи бобичастог воћа, а упознао је госпођу Знибер и са чињеницом да Република Србија има произвођаче квалитетног семена, садница и садног материјала који су у стању да задовоље највише стандарде. Амбасадор Иван Бауер је исказао интересовање за коришћење вишедеценијског искуства компаније „Diana Holding“ на мароканском тржишту, као и раширену дистрибутивну мрежу ове компаније за пласман српских производа на тржиште Краљевине Мароко.

Амбасадор Бауер је, на крају разговора, још једном истакао значај који, последњих година, Република Србија придаје развоју квалитетних брендова у производњи алкохолних пића, нарочито вина. Он је изразио наду да ће присуство представника компаније „Diana Holding“ на Првом међународном сајму вина „Винска визија Отворени Балкан“ представљати први корак ка пробоју српских вина на тржиште Краљевине Мароко, истакавши да верује да ће дугогодишње искуство компаније „Ebertec“ и њени дистрибутивни канали у томе одиграти важну улогу.