Printer Friendly Version 27. јул 2022 - Амбасадор Бауер присуствовао отварању Међународне конференције „Социјална заштита: Краљевски дугорочни пројекат“ @ 4 August 2022 02:44 PM

Амбасадор Републике Србије у Краљевини Мароко, Иван Бауер, присуствовао је у уторак, 26. јула 2022. године, отварању дводневне Међународне конференције на тему „Социјална заштита: Краљевски дугорочни пројекат“, која је, у присуству Премијера и свих чланова Владе Краљевине Мароко, као и других високих званичника и припадника дипломатског кора, а под покровитељством Њ.В. краља Мохамеда VI, одржана у Конгресном центру „Мохамед VI“ у Скирату.

Скупу су се обратили Премијер Краљевине Мароко, Азиз Ахнуш, делегирани министар за питања буџета и Председник Асоцијације чланова Генералног инспектората за финансије (која је била и организатор скупа), Фузи Лекжа, министар економије и финансија, Надја Фетах, министар здравља и социјалне заштите, професор Калид Аит Талеб и гувернер централне банке Краљевине Мароко („Bank Al-Maghrib“), Абделлатиф Жуахри. На крају уводног дела конференције, скупу се, путем видео поруке, обратила и Мишел Башеле, Високи комесар за људска права УН.

Сви говорници истакли су приврженост „говору Њ.В. краља Мохамеда VI од пре две године и његовој дугорочној стратешкој визији“ за реформу система социјалне заштите. Премијер Ахнуш је подсетио да је нова Влада Марока, одмах по ступању на дужност започела социјални дијалог и да су његова директна последица 22 декрета која су донета у последњих неколико месеци. Он је посебно нагласио важност „духа солидарности“ који се огледа у томе да „богати плаћају за сиромашне“.

Амбасадор Бауер је искористио своје присуство на скупу да разговара са неколицином саговорника и иницира успостављање сарадње са институцијама у Републици Србији.