Printer Friendly Version 26. јули 2022 - Амбасадор Бауер присуствовао 65-том Светском конгресу IAAS @ 3 August 2022 04:26 PM

На позив министра пољопривреде, риболова, руралног развоја, вода и шума, Мохамеда Садикија, амбасадор Републике Србије у Краљевини Мароко, Иван Бауер, присуствовао је, у понедељак, 25. јула 2022. године, отварању 65-тог Светског конгреса Међународне асоцијације студената пољопривреде и сродних наука (IAAS). Конгрес је, у присуству високих званичника Краљевине Мароко, одржан у Институту за агрономију и ветерину „Хасан II“ у Рабату, на тему „Несташица воде и њени ефекти на сигурност снабдевања храном“.

Амбасадор Бауер искористио је ову прилику да обави одвојене разговоре са Генералним секретаром министарства пољопривреде, риболова, руралног развоја , вода и шума, Редуаном Арашом и директором Института за агрономију и ветерину „Хасан II“, Абделазизом Ел Храикијем.

У разговору са Генералним скеретаром министарства пољопривреде Краљевине Мароко, амбасадор Бауер је свог саговорника упознао са чињеницом да постоји идеја о потписивању Споразума у области пољопривреде између Краљевине Мароко и Републике Србије, о чему је амбасадор Бауер већ разговарао са представницима нашег министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, и предложио званичан сусрет којом приликом би амбасадор Бауер мароканском министарству пољопривреде уручио Предлог Споразума. Генерални секретар Араш је, исказујући интересовање за потписивање оваквог Споразума, предложио да се овај сусрет одржи на јесен ове године.

Амбасадор Бауер је разговарао и са директором Института за агрономију и ветерину „Хасан II“, Абделазизом Ел Храикијем, о унапређењу научне сарадње и размени знања у области пољопривреде, као једној од области са веома високим потенцијалом за будућу сарадњу и предложио успостављање контакта мароканског института са сродним институцијама у Републици Србији, што је Ел Храики прихватио.