Printer Friendly Version 22. jun 2022 - Ambasador Bauer prisustvovao „Noći muzeja“ koju je otvorio premijer Kraljevine Maroko @ 24 June 2022 01:23 PM

Ambasador Republike Srbije u Kraljevini Maroko, Ivan Bauer, na poziv Predsednika Nacionalne fondacije muzeja Maroka, Mehdija Kotbija, prisustvovao je „Noći muzeja“ koja je održana po prvi put u Maroku.

Manifestaciju su otvorili premijer Maroka, Aziz Ahnuš i ministar omladine, kulture i komunikacija, Mohamed Mehdi Bensaid, a prisustvovali su joj i ministar turizma, starih zanata i socijalne ekonomije, Fatim Zahra Amor, gradonačelnik Rabata, Asma Rlalu, kao i nekoliko pripadnika diplomatskog kora.

Ambasador Ivan Bauer je iskoristio ovu priliku da ministra M. M. Bensaida obavesti o otvaranju izložbe „Putevima rimskih imperatora“ Arheološkog instituta iz Beograda, planiranom za 15. septembar 2022. godine i da ga zamoli da otvori ovu izložbu.

Takođe, ambasador Bauer je dogovorio sastanak sa gradonačelnikom Rabata, Asmom Rlalu, tokom koga bi se nastavili razgovori oko dve izložbe oko kojih je već postignut načelni dogovor dve strane.

Navedene manifestacije o kojima je ambasador Bauer razgovarao sa ministrom Bensaidom i gradonačeknikom Rlalu organizuju se u okviru obeležavanja „Godine Srbije u Maroku“, na inicijativu ministra spoljnih poslova, Nikole Selakovića.