Printer Friendly Version 22. јун 2022 - Амбасадор Бауер присуствовао „Ноћи музеја“ коју је отворио премијер Краљевине Мароко @ 24 June 2022 01:21 PM

Амбасадор Републике Србије у Краљевини Мароко, Иван Бауер, на позив Председника Националне фондације музеја Марока, Мехдија Котбија, присуствовао је „Ноћи музеја“ која је одржана по први пут у Мароку.

Манифестацију су отворили премијер Марока, Азиз Ахнуш и министар омладине, културе и комуникација, Мохамед Мехди Бенсаид, а присуствовали су јој и министар туризма, старих заната и социјалне економије, Фатим Захра Амор, градоначелник Рабата, Асма Рлалу, као и неколико припадника дипломатског кора.

Амбасадор Иван Бауер је искористио ову прилику да министра М. М. Бенсаида обавести о отварању изложбе „Путевима римских императора“ Археолошког института из Београда, планираном за 15. септембар 2022. године и да га замоли да отвори ову изложбу.

Такође, амбасадор Бауер је договорио састанак са градоначелником Рабата, Асмом Рлалу, током кога би се наставили разговори око две изложбе око којих је већ постигнут начелни договор две стране.

Наведене манифестације о којима је амбасадор Бауер разговарао са министром Бенсаидом и градоначекником Рлалу организују се у оквиру обележавања „Године Србије у Мароку“, на иницијативу министра спољних послова, Николе Селаковића.