Printer Friendly Version 07. јуни 2022 - Амбасадор Бауер у Маракешу отворио изложбу „Два лица пиротских ћилима“ Етнографског музеја из Београда @ 10 June 2022 09:47 AM

Амбасадор Републике Србије у Краљевини Мароко, Иван Бауер, отворио је, у Музеју тепиха у Маракешу, изложбу Етнографског музеја у Београду, под називом „Два лица пиротских ћилима“.

Изложба је, у присуству великог броја новинара и других званица из Маракеша, организована поводом обележавања 65-годишњице од успостављања дипломатских односа Републике Србије и Краљевине Мароко, на иницијативу министра спољних послова Николе Селаковића. Овом изложбом наставља се велики број активности којим ће српска култура и традиција бити представљене мароканској јавности у оквиру „Године Србије у Мароку“.

Поред амбасадора Ивана Бауера, на изложби су говорили и Председник Националне Фондације музеја Краљевине Мароко, Мехди Котби, директор Националног музеја ткања и тепиха “Dar Si Said” у Маракешу, Селима Аит М'Барк, као и директор Етнографског музеја из Београда, Тијана Чолак – Антић Поповић.

Очекује се да ће изложбу „Два лица пиротских ћилима“, која ће бити постављена током целог лета, видети велики број Мароканаца, али и страних туриста који ће, у овом периоду, посетити ову изузетно атрактивну туристичку дестинацију. Посетиоци ће имати прилику да виде најлепше примерке пиротских ћилима, али и да се увере у невероватну сличност тематика, боја и шара српских и мароканских ћилима.