Printer Friendly Version 04. мај 2022 – Укинуте мере за улазак грађана Србије и страних држављана у Републику Србију @ 13 May 2022 12:44 PM

Од уторка, 3. маја 2022. године престале су да важе све мере контроле и ограничења за улазак лица у Републику Србију, у вези са заразном болешћу COVID-19, како за стране држављане, тако и за домаће грађане.

Како је саопштено из Владе Србије, од 03. маја 2022. године, држављани Србије, као и страни држављани, при уласку у земљу, неће бити у обавези да имају негативан ПЦР тест, брзи антигенски тест, доказ о прележаној болести, нити потврду о вакцинацији, без обзира на то из које земље света долазе у Републику Србију.

Одлука о слободном уласку грађана Србије и страних држављана у земљу донета је на основу тренутне епидемиолошке ситуације у Србији и у складу је са одлукама већине земаља Европе и региона, наводи се у саопштењу Владе Србије.

На снази остаје препорука о ношењу маски у затвореном простору, док је ношење маски у здравственим установама обавезно. Ковид амбуланте, пунктови за тестирање на присуство вируса COVID-19 и пунктови за вакцинацију настављају да раде уобичајено.