Printer Friendly Version 04. април 2022 - Амбасадор Бауер са градоначелницом Рабата обишао локације за одржавање изложби и фестивала српског филма @ 5 April 2022 05:07 PM

Амбасадор Републике Србије у Краљевини Мароко, Иван Бауер, обишао је са градоначелницом Рабата, Асмом Рлалу, локације на којим би могла да буде одржана изложба музеја Никола Тесла, као и локације погодне за одржавање „Недеље српског филма“.

Амбасадор Иван Бауер је са градоначелницом Рабата, Асмом Рлалу и саветником министра омладине, културе и комуникација, Салахедине Абкаријем, обишао локације погодне за активности које је амбасада Републике Србије у Краљевини Мароко планирала у оквиру обележавања „Године Србије у Мароку“, на иницијативу министра спољних послова, Николе Селаковића.

Прва посета остварена је националном театру „Мохамед V“, где их је дочекао директор театра, Мохамед Бенхсаин. Директор Бенхсаин је амбасадора Бауера упознао са могућношћу одржавања фестивала српског филма у великој сали театра, као и изложбе музеја Никола Тесла у простору на галерији театра. Амбасадор Бауер је предложио да се у театру организује отварање филмског фестивала, а да се пројекције филмова осталих дана одрже у неком простору мањег капацитета и другачије концепције (на месту где се окупљају филмофили).

Након тога, посећена је галерија „Мохамед Ел Феси“, у непосредној близини Министарства омладине, културе и комуникација Краљевине Мароко, као могућа локација изложбе музеја Никола Тесла.

Потом је уследио обилазак ексклузивног простора (галерије) у оквиру „Касбах Удаје“, тврђаве из XII века, под заштитом UNESCO. Овај простор делује као идеално место за одржавање изложбе музеја Никола Тесла.

После обиласка „Касбах Удаје“, градоначелница Рабата је амбасадору Бауеру показала још један изузетно интересантан простор за одржавање изложбе музеја Никола Тесла – галерију „Баб Руах“, која није на тако атрактивној позицији као „Касбах Удаја“.

На крају, градоначелница Рабата, саветник министра омладине, културе и комуникација и амбасадор Републике Србије, Иван Бауер, обишли су биоскоп „Ренесанс“, место окупљања филмофила у Рабату. Тамо их је дочекао директор биоскопа, Марван Фашан, који им је показао овај простор.