Printer Friendly Version 21. mart 2022 - Ambasador Bauer sa gradonačelnicom Rabata @ 22 March 2022 11:55 AM

Ambasador Republike Srbije u Kraljevini Maroko, Ivan Bauer, sastao se sa gradonačelnicom Rabata, Asmom Rlalu.

Sagovornici su razmotrili mogućnosti za uspostavljanje saradnje, kako između gradova Beograda i Rabata, tako i u domenu kulture između Srbije i Maroka.

Ambasador Ivan Bauer je podsetio na inicijativu tadašnjeg gradonačelnika Beograda, Siniše Malog, iz 2018. godine, o potpisivanju Sporazuma o saradnji Beograda i Rabata, iznevši želju da se ova ideja aktualizuje. Iskoristio je ovu priliku i da gradonačelnicu Rabata informiše o kapitalnim infrastrukturnim projektima koji se izvode u Beogradu, posebno istakavši projekte „Beograd na vodi“ i projekat beogradskog metroa.

Veliki deo susreta bio je posvećen mogućnostima saradnje u okviru programa „Godina Srbije u Maroku“, na inicijativu ministra spoljnih posloa Republike Srbije, Nikole Selakovića. S tim u vezi, ambasador Ivan Bauer je predstavio projekat izložbe Muzeja Nikola Tesla, koji bi se mogao realizovati u Rabatu početkom 2023. godine. Istovremeno, informisao je i o detaljima predloženog festivala srpskog filma, za koji je ideja da bude organizovan na jesen 2022. godine, takođe u Rabatu.