Printer Friendly Version 21. март 2022 - Амбасадор Бауер са градоначелницом Рабата @ 22 March 2022 11:50 AM

Амбасадор Републике Србије у Краљевини Мароко, Иван Бауер, састао се са градоначелницом Рабата, Асмом Рлалу.

Саговорници су размотрили могућности за успостављање сарадње, како између градова Београда и Рабата, тако и у домену културе између Србије и Марока.

Амбасадор Иван Бауер је подсетио на иницијативу тадашњег градоначелника Београда, Синише Малог, из 2018. године, о потписивању Споразума о сарадњи Београда и Рабата, изневши жељу да се ова идеја актуализује. Искористио је ову прилику и да градоначелницу Рабата информише о капиталним инфраструктурним пројектима који се изводе у Београду, посебно истакавши пројекте „Београд на води“ и пројекат београдског метроа.

Велики део сусрета био је посвећен могућностима сарадње у оквиру програма „Година Србије у Мароку“, на иницијативу министра спољних послоа Републике Србије, Николе Селаковића. С тим у вези, амбасадор Иван Бауер је представио пројекат изложбе Музеја Никола Тесла, који би се могао реализовати у Рабату почетком 2023. године. Истовремено, информисао је и о детаљима предложеног фестивала српског филма, за који је идеја да буде организован на јесен 2022. године, такође у Рабату.