Printer Friendly Version 04. mart - Ambasador Bauer, na poziv ministra omladine, kulture i komunikacija Maroka, prisustvovao otvaranju izložbe paleontoloških fosila @ 7 March 2022 10:32 AM

Ambasador Republike Srbije u Kraljevini Maroko, Ivan Bauer, na poziv ministra omladine, kulture i komunikacija Kraljevine Maroko, Mohamed Mehdi Bensaida, prisustvovao je otvaranju izložbe na kojoj je predstavljen najstariji pronađeni fosil krokodila, star preko 200 miliona godina.

Tom prilikom, ambasador Ivan Bauer je razgovarao sa ministrom Bensaidom o detaljima posete potpredsednice Vlade i ministarke kulture i informisanja, Maje Gojković, Rabatu, koja je predviđena 14.-16. marta 2022. godine.

Ambasador Bauer je razgovarao i sa gradonačelnikom Rabata, Asmom Rlalu, o inicijativi iz 2018. godine, tadašnjeg gradonačelnika Beograda, Siniše Malog, o uspostavljanju partnerstva Beograda i Rabata.

Ambasador Ivan Bauer je gradonačelnika Rabata pozvao na otvaranje izložbe Arhiva Jugoslavije koja će biti održana 15. marta 2022. godine u Nacionalnoj biblioteci Maroka, u okviru obeležavanja „Godine Srbije u Maroku“, na inicijativu ministra spoljnih poslova Republike Srbije, Nikole Selakovića.