Printer Friendly Version 04. март - Амбасадор Бауер, на позив министра омладине, културе и комуникација Марока, присуствовао отварању изложбе палеонтолошких фосила @ 7 March 2022 10:29 AM

Амбасадор Републике Србије у Краљевини Мароко, Иван Бауер, на позив министра омладине, културе и комуникација Краљевине Мароко, Мохамед Мехди Бенсаида, присуствовао је отварању изложбе на којој је представљен најстарији пронађени фосил крокодила, стар преко 200 милиона година.

Том приликом, амбасадор Иван Бауер је разговарао са министром Бенсаидом о детаљима посете потпредседнице Владе и министарке културе и информисања, Маје Гојковић, Рабату, која је предвиђена 14.-16. марта 2022. године.

Амбасадор Бауер је разговарао и са градоначелником Рабата, Асмом Рлалу, о иницијативи из 2018. године, тадашњег градоначелника Београда, Синише Малог, о успостављању партнерства Београда и Рабата.

Амбасадор Иван Бауер је градоначелника Рабата позвао на отварање изложбе Архива Југославије која ће бити одржана 15. марта 2022. године у Националној библиотеци Марока, у оквиру обележавања „Године Србије у Мароку“, на иницијативу министра спољних послова Републике Србије, Николе Селаковића.