Printer Friendly Version 04. mart 2022 – Susret ambasadora Bauera sa direktorom Arhiva Maroka, Žamaom Baidom @ 4 March 2022 09:13 AM

Ambasador Republike Srbije u Kraljevini Maroko Ivan Bauer sastao se sa direktorom Arhiva Maroka Žamaom Baidom, sa kojim je razmotrio mogućnosti za dalji razvoj saradnje Arhiva Jugoslavije i Arhiva Maroka.

Ovom prilikom, usaglašeni su detalji Memoranduma o razumevanju između Arhiva Jugoslavije i Arhiva Maroka u oblasti arhivske građe, koji će biti potpisan u martu ove godine u Rabatu.

Ambasador Bauer je informisao sagovornika o detaljima izložbe arhivske građe koja će biti organizovana u periodu od 15. marta do 10. aprila 2022. g. u Nacionalnoj biblioteci K. Maroka. Pozvao je direktora Baidu da prisustvuje inauguraciji, ukazavši da će potpredsednik Vlade i ministar kulture i informisanja R. Srbije otvoriti pomenutu izložbu.

Ambasador Bauer je, takođe, obavestio direktora Baidu o obeležavanju 65. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa i naglasio da je izložba Arhiva još jedna prilika za značajnije predstavljanje Srbije u Maroku i bolje upoznavanje dve zemlje i naroda, posebno imajući u vidu da je, na inicijativu ministra spoljnih poslova Srbije N. Selakovića i ministra inostranih poslova Maroka N. Burite, 2022. godina proglašena „Godinom Srbije u Maroku“ i „Godinom Maroka u Srbiji“.