Printer Friendly Version 20. januar 2022 - Ambasador I. Bauer sa predsednikom Nacionalne fondacije muzeja Maroka, M. Kotbijem i direktorom Muzeja Mohamed VI, A. El Idrisijem @ 24 January 2022 01:29 PM

Ambasador R. Srbije u K. Maroko, I. Bauer, u prisustvu počasnog konzula R. Srbije u K. Maroko, S. Bargaša, sastao se 19. januara 2022. g. sa predsednikom Nacionalne fondacije muzeja Maroka, M. Kotbijem i direktorom Muzeja Mohamed VI, A. El Idrisijem.

Glavna tema susreta bile su izložbe koje je ambasador Bauer predložio u okviru obeležavanja „Godine Srbije u Maroku“, na inicijativu MSP N. Selakovića. Ovom prilikom, usaglašavani su detalji izložbe Etnografskog muzeja u Beogradu, pod nazivom „Igra šarenih niti“ i izložbe Arheološkog instituta SANU, pod nazivom „Rimski imperatori rođeni na tlu Srbije“.

Amb. Bauer je iskoristio susret da A. El Idrisija upozna sa životom i delom Nikole Tesle, kao i sa njegovim značajem za čovečanstvo.

Dogovoreno je da se u narednim kontaktima predstave različite mogućnosti kulturnih razmena i saradnje u ovom domenu između Srbije i Maroka.