Printer Friendly Version 20. јануар 2022 - Амбасадор И. Бауер са председником Националне фондације музеја Марока, М. Котбијем и директором Музеја Мохамед VI, А. Ел Идрисијем @ 24 January 2022 01:27 PM

Амбасадор Р. Србије у К. Мароко, И. Бауер, у присуству почасног конзула Р. Србије у К. Мароко, С. Баргаша, састао се 19. јануара 2022. г. са председником Националне фондације музеја Марока, М. Котбијем и директором Музеја Мохамед VI, А. Ел Идрисијем.

Главна тема сусрета биле су изложбе које је амбасадор Бауер предложио у оквиру обележавања „Године Србије у Мароку“, на иницијативу МСП Н. Селаковића. Овом приликом, усаглашавани су детаљи изложбе Етнографског музеја у Београду, под називом „Игра шарених нити“ и изложбе Археолошког института САНУ, под називом „Римски императори рођени на тлу Србије“.

Амб. Бауер је искористио сусрет да А. Ел Идрисија упозна са животом и делом Николе Тесле, као и са његовим значајем за човечанство.

Договорено је да се у наредним контактима представе различите могућности културних размена и сарадње у овом домену између Србије и Марока.