Printer Friendly Version 30. decembar 2021 - Ambasador Bauer učestvovao na video konferenciji poslovnih saveta Srbije i Maroka @ 30 December 2021 10:26 AM

Ambasador Republike Srbije u Maroku Ivan Bauer uzeo je učešće na video konferenciji kopredsedavajućih Poslovnog saveta Republike Srbije i Kraljevine Maroko, kome su prisustvovali i predstavnici privredne komore dve zemlje.

Istakavši visok nivo političkih odnosa, posebno nakon ostvarene dve posete visokoh zvaničnika Republike Srbije u toku ove godine, MSP Nikole Selakovića i PR NS RS Ivice Dačića Maroku, ambasador Bauer je ukazao da trendovi u razvoju ekonomskih odnosa ne prate napredak u političkim bilateralnim odnosima. Napomenuo je da postoji veliki prostor za unapređenje privredne i trgovinske saradnje dve zemlje, posebno apostrofiravši nekoliko sektora – poljoprivredu, gde naša strana ima veliki interes za jačanje odnosa, automobilski sketor (posebno tzv. „komponentaše“), gde postoji visok nivo komplementarnosti dve zemlje, ali i neke druge sektore, kao IT sektor, farmaceutsku industriju i dr.
Ambasador Bauer je izrazio očekivanje da će se u 2022. g. već postojeće ideje o proširenju saradnje konkretizovati, kao i da će pravni okvir saradnje pratiti i odgovarajući angažman na terenu, založivši se za pragmatičniji pristup u realizaciji ideja. Ukazao je na potrebu boljeg razumevanja i intenzivnijih kontakata između poslovnih zajednica dve zemlje, kako bi se privredni subjekti bolje upoznali i informisali o potrebama druge strane, i u tom smislu pohvalio inicijativu za osnivanje poslovnog foruma.