Printer Friendly Version 30. децембар 2021 - Амбасадор Бауер учествовао на видео конференцији пословних савета Србије и Марока @ 30 December 2021 10:24 AM

Амбасадор Републике Србије у Мароку Иван Бауер узео је учешће на видео конференцији копредседавајућих Пословног савета Републике Србије и Краљевине Мароко, коме су присуствовали и представници привредне коморе две земље.

Истакавши висок ниво политичких односа, посебно након остварене две посете високох званичника Републике Србије у току ове године, МСП Николе Селаковића и ПР НС РС Ивице Дачића Мароку, амбасадор Бауер је указао да трендови у развоју економских односа не прате напредак у политичким билатералним односима. Напоменуо је да постоји велики простор за унапређење привредне и трговинске сарадње две земље, посебно апострофиравши неколико сектора – пољопривреду, где наша страна има велики интерес за јачање односа, аутомобилски скетор (посебно тзв. „компоненташе“), где постоји висок ниво комплементарности две земље, али и неке друге секторе, као ИТ сектор, фармацеутску индустрију и др.

Амбасадор Бауер је изразио очекивање да ће се у 2022. г. већ постојеће идеје о проширењу сарадње конкретизовати, као и да ће правни оквир сарадње пратити и одговарајући ангажман на терену, заложивши се за прагматичнији приступ у реализацији идеја. Указао је на потребу бољег разумевања и интензивнијих контаката између пословних заједница две земље, како би се привредни субјекти боље упознали и информисали о потребама друге стране, и у том смислу похвалио иницијативу за оснивање пословног форума.