Printer Friendly Version 27. октобар 2021 - Aмбасадор Иван Бауер са Мехдијем Котбијем, председником Националне фондације музеја о сарадњи у области културе између Србије и Марока @ 28 October 2021 03:19 PM

Амбасадор Републике Србије у Рабату Иван Бауер састао се са председником Националне фондације музеја Мехдијем Котбијем са којим је размотрио конкретне активности које би се могле организовати 2022. г. у Мароку, у циљу обележавања 65 година од успостављања дипломатских односа између две земље.
Амбасадор је исказао жељу да се та прилика искористи за веће културно, историјско и научно представљање Србије у Мароку и Марока у Србији и подсетио на иницијативу коју су изнели министри спољних послова Никола Селаковић и Насер Бурита, да се 2022. година прогласи „Годином Србије у Мароку“ и „Годином Марока у Србији”.
У том циљу, амбасадор Бауер је представио пет изложби које би могле бити организоване у Мароку, које је саговорник оценио веома интересантним, посебно у контексту приближавања култура и традиција двају земаља. Два саговорника су, потом, размотрила неколико предлога изложбених простора у којим би изложбе могле бити организоване. Закључили су да се, након достављања још неких података потребних за организацију изложби, сусретну поново и одреде просторе који би били најатрактивнији, не би ли изложбе забележиле што већи успех.
Амбасадор Бауер је подвукао и значај интензивније промоције наше земље, у будућности, у области културе и науке у Мароку, али и Марока у Србији, као један од веома важних сегмената укупних међусобних односа. Изразио је наду и очекивање да ће се сарадња у овом домену, у периоду који долази, додатно продубити и ојачати.