Printer Friendly Version 22. septembar 2021 - Ambasador Ivan Bauer se sastao sa ambasadorom Češke Republike u Rabatu Ladislavom Škerikom @ 22 September 2021 02:38 PM

Ambasador I. Bauer je primio u kurtoaznu posetu ambasadora Češke Republike u Kraljevini Maroko, L. Škerika. Tokom susreta, razmenjena su iskustva dve zemlje u odnosima sa Kraljevinom Maroko, posebno kada je reč o privrednoj saradnji, za koju obe zemlje imaju veliki interes.  Naglasak je stavljen na uticaj pandemije korona virusa na trgovinsku razmenu R. Srbije i Češke Republike sa Kraljevinom Maroko, kao i na privredne grane u kojima se, u razmeni proizvoda i usluga, ostvaruju najbolji rezultati. 
Dva ambasadora su razgovarala i o odnosima između Republike Srbije i Češke Republike, ocenivši ih veoma dobrim. Izrazili su nadu da će se u narednom periodu dodatno unapređivati i jačati u svim oblastima od obostranog interesa.
Tokom razgovora, bilo je reči i o putu Republike Srbije ka Evropskoj uniji. Ambasadori Bauer i Škerik su se složili da je, kako za Srbiju, tako i za Evropu, najbolje da Srbija što pre postane punopravna članica EU.  Ambasador Bauer je zahvalio Češkoj Republici za podršku koju pruža Srbiji na njenom evropskom putu.