Printer Friendly Version 22. септембар 2021 - Амбасадор Иван Бауер се састао са амбасадором Чешке Републике у Рабату Ладиславом Шкериком @ 22 September 2021 01:44 PM

Амбасадор И. Бауер је примио у куртоазну посету амбасадора Чешке Републике у Краљевини Мароко, Л. Шкерика. Током сусрета, размењена су искуства две земље у односима са Краљевином Мароко, посебно када је реч о привредној сарадњи, за коју обе земље имају велики интерес.  Нагласак је стављен на утицај пандемије корона вируса на трговинску размену Р. Србије и Чешке Републике са Краљевином Мароко, као и на привредне гране у којима се, у размени производа и услуга, остварују најбољи резултати. 
Два амбасадора су разговарала и о односима између Републике Србије и Чешке Републике, оценивши их веома добрим. Изразили су наду да ће се у наредном периоду додатно унапређивати и јачати у свим областима од обостраног интереса.
Током разговора, било је речи и о путу Републике Србије ка Европској унији. Амбасадори Бауер и Шкерик су се сложили да је, како за Србију, тако и за Европу, најбоље да Србија што пре постане пуноправна чланица ЕУ.  Амбасадор Бауер је захвалио Чешкој Републици за подршку коју пружа Србији на њеном европском путу.