Printer Friendly Version 12. avgust 2021 – Uručen poziv za učešće Maroka na Komemoratiovnom sastanku Pokreta nesvrstalih zemalja (PNZ ) na najvišem nivou u Beogradu 11-12. oktobra 2021. godine @ 17 August 2021 04:06 PM

Ambassador R.Srbije Ivan Bauer i ambasador R.Azerbejdžana Oktaj Gorbanov uručili su direktoru Odeljenja za međunarodne organizacije u Ministarstvu spoljnih poslova, afričke saradnje i dijaspore Kraljevine Maroka Abdesamadu Tadžeramtu, kopije pozivnih pisama za Komemorativni sastanak PNZ.
Ambasador Bauer je podvukao važnost koju Srbija i Azerbejdžan pridaju realizaciji ovog skupa, kao i privrženost i posvećenost Srbje ciljevima PNZ. Posebno je ukazao na vizije, ideje i shvatanja koje dele sve članice Pokreta nesvrstanih, kao i značaj koji pridaju poštovanju Povelje UN i međunarodnog prava.
Ambasador Gorbanov je, u svojstvu predsedavajućeg Pokreta, ukratko informisao o aktivnostima i iznetim idejama za unapređenje rada. Podvukao je značaj koji Maroko ima u radu Pokreta, kao i u drugim regionalnim inicijativama, ali i na međunarodnom planu.
Ambasadori  Bauer i Gorbanov su izrazili nadu da će se Maroko odazvati pozivu i da će uzeti učešća na planiranom Skupu.