Printer Friendly Version 12. август 2021 - Уручен позив за учешће Марока на Комеморативном састанку Покрета несврстаних земаља (ПНЗ) на највишем нивоу у Београду 11-12. октобра 2021. године @ 12 August 2021 05:22 PM

Aмбасадор Р. Србије Иван Бауер и амбасадор Р. Азербејџана Октај Горбанов уручили су директору Одељења за међународне организације у Министарству спољних послова, афричке сарадње и дијаспоре Краљевине Марока Абдесамаду Таџерамту, копије позивних писама за Комеморативни састанак ПНЗ.  
Амбасадор Бауер је подвукао важност коју Србија и Азербејџан придају реализацији овог скупа, као и приврженост и посвећеност Србије циљевима ПНЗ. Посебно је указао на визије, идеје и схватања које деле све чланице Покрета несврстаних, као и значај који придају поштовању Повеље УН и међународног права. 
Амбасадор Горбанов је, у својству председавајућег Покрета, укратко информисао о активностима и изнетим идејама за унапређење рада. Подвукао је значај који Мароко има у раду Покрета, као и у другим регионалним иницијативама, али и на међународном плану.
Амбасадори Бауер и Горбанов су изразили наду да ће се Мароко одазвати позиву и да ће узети учешћа на планираном Скупу.