Printer Friendly Version Одлука Владе К. Мароко о омогућавању међународног комерцијалног саобраћаја @ 9 July 2020 03:32 PM

Одлуком Владе К. Мароко, од 8.7. о.г, од 14. јула у поноћ, омогућен је међународни ваздушни и поморски саобраћај у К. Мароко.
У Саопштењу Владе у вези са овим,  наводи се да од наведеног датума:
- Странци који се налазе у Мароку и Мароканци у иностранству, као и странци који имају боравиште у Мароку, ће моћи авионима и бродовима да изађу и уђу у Мароко.
- Путници који  улазе и излазе са територије Марока треба да презентују анти корона PCR тест, као и тест анализе крви, који ће бити урађени за мање од 48 часова пре датума поласка на пут (уз то, повратници у Мароко треба да буду обавезно прегледани од стране надлежног лекара. У случају симптома короне, упућују се на седмодневни карантин у предвиђеном месту, а у случају да их нема, обавезна је седмодневна кућна изолација).  
-    Националне авио компаније могу да планирају летове репатријације држављана Мароко ка Мароку (укључујући и двојне држављане)
- Државаљани Марока ће поморским путем моћи да се евакуишу искључиво из луке Сет у Француској и Ђенова у Италији, до луке Танжер у Мароку.
Напомена: Имајући у виду да се ради само о делимичном укидању суспензије међународног комерцијалног саобраћаја (уведене 16. марта, о чему извештавали), још увек се не зна којим све међународним компанијама ће бити омогућено саобраћање на међународним линијама