Printer Friendly Version Састанак делегације Директората цивилног ваздухопловства Р. Србије и компаније „Air Serbia” и делегације Дирекције за цивилну авијацију и националних компанија К. Мароко, Рабат, 29.1.2020. год. @ 12 March 2020 01:09 PM

Током састанка обе стране су се сложиле да се Споразум о ваздушном цивилном саобраћају између Владе Републике Србије и Владе Краљевине Мароко (потписан 2017. год.) представља добар правни оквир за увођење директних авио летова и јачање трговинске сарадње између две земље и националних авио компанија.

Мароканска страна је изразила спремност да донесе адекватне правне прописе за летове у Србији у саобраћају, како би се авио сабраћај између две земље развио. 

Имајући у виду да је, на основу Споразума о ваздушном цивилном саобраћају између Србије и Марока дошло до првих конкретних договора и планова о сарадњи националних авио компанија и служби (чартер летови из Београда за Фес и Маракеш, извесно увођење „code sharing“ летова на релацији Казабланка – Београд), као и до изражене спремности о наставку разговора о увођењу директних авио летова између две земље (а након накнадне и обостране анализе  трошкова и прихода) и договора о сарадњи са туроператерима из обе земље а ради јачања авио саобраћаја, сматрамо да је посета делегације Директората цивилног ваздухопловства Р. Србије и компаније „Air Serbia” Дирекцији за цивилну авијацију К. Мароко била успешна и корисна.