Printer Friendly Version Учешће Амбасаде Р. Србије на годишњем дипломатском добротворном базару,7. децембар 2019. год, Рабат @ 23 December 2019 03:02 PM

Почасни конзул БиХ Ферид Јакуповић и суспруга Гордана Јакуповић донели су и донирали Амбасади РС одећу (блузе, хаљине, итд.) из своје фабрике текстилне одеће у Танжеру, која је такође у хуманитарне сврхе продавана на штанду Србије, који о.г. био најопремљенији (заузели максимални простор, односно три стола).


Штандове је имало више од 40 земаља, бројне међународне организације, као и велики број невладиних организација из Марока. Бројне друге земље биле су укључене прилозима, поклонима за томболу, националним кулинарским специјалитетима. Дипломатски базар је ове године био најпосећенији и са највише земаља учесника.
Штанд Србије на добротворном новогодишњем Базару организован је по пети пут у простору Народног позоришта у Рабату, у суботу, 7. децембра о.г. Манифестација се одржавала нод покровитељством краљеве сестре, принцезе Лале Мерием која је током обиласка нашег штанда била посебно поздрављена, показала велики интерес за изложене радове,  и поздравила наше учешће.

Србија је такође, дала симболичан поклон за томболу (сакупљено из добровољних средстава запослених у Амбасади).
Штанд Србије на Базару био је видно обележен, заставом, традиционалним народним рукотворинама - хеклани столњаци и сл. као и прикладним постерима (Новака Ђоковића, фреска Бели Анђео, ћирилица, постер са пиротским ћилимом  и сл.) На штанду су били изложени разни сувенири за продају (новогодишњи украси, свећњаци, апликације на дрвету, подметачи, привесци, слике, одећа, мармеладе, итд.) и  био је веома запажен. О догађају су известили сви већи медији у Мароку, радио Chaine Interne, као и државна телевизија (канали ТВ Ал Аоула и 2М).