Printer Friendly Version Учешће делегације Р. Србије на Међународном сајму о студијама у иностранству, 16.11.о.г. @ 20 November 2019 11:22 AM

На Сајму су представници тридесетак факултета из целог света имали прилику да представе своје академске институције и могућности уписа и стипендија за мароканске студенте основних, магистарских и докторских студија.
На штанду Србије, којег је опремила  делегација Р. Србије, су били изложени и дељени материјали у којима је представљен Tempus програм „Study in Serbia“ и могућности студирања и уписа летњих школа у Србији.
Претходног дана, 15.11. о.г, делегација Р. Србије обишла је и поделила исти материјал у четири средње школе у Казабланци и околини. 


Представници Амбасаде РС Рабат, амбасадорка С. Прица и први секретар И. Самарџић, посетили су штанд Србије на Сајму, а претходно показали Казабланку нашој делегацији (припремили посету џамији „Хасан II“ саводичем, показали центар града, пешачку зону уз море итд.).

Сајам је био изузетно посећен од стране мароканских студената и средњешколаца, као и штанд Србије, тако да можемо закључити да је учешће Србије на Сајму било веома успешно, као и да у Мароку постоји велико интересовање за упис на српске универзитете.