Printer Friendly Version Учешће дечијег фолклорног ансамбла КУД" Димитрије Туцовић " из Београда на Међународном фестивалу дечјег фолклора „Деца за мир“ у К. Мароко (24. јул – 2. август 2019. год.) @ 30 July 2019 01:26 PM

 

У недељу, 29. јула, приређен је и мањи коктел за четрдесетак гостију, чланова дечијег фолклорног ансамбла и организаторе Фестивала (представнике домаћина који су све време били уз нашу фолклорну групу). Амб. С Прица је у поздравном обраћању  укратко упознала фолклорну групу са историјом и националним богатством Марока, односима Србије и ове земље, као и са актуелним приликама у овој пријатељској земљи. Посебно им је захвалила што чине велики напор (тродневни пут аутобусом) како би учествовали на Фестивалу и на најбољи начин представили своју земљу..

 

 


Све време боравка, амб. С. Прица и Амбасада су били у контакту и на располагању за све што је било потребно, а пре наступа наше групе у Казабланки  амб. С. Прица организовала је и колективну (најављену) посету највећој мароканској џамији „Хасан II”, која се налази у овом граду.


Свечаном отварању и на осталим концертима присуствовали су представници Амбасаде, поједини чланови дијаспоре (сви чланови позвани од стране Амбасаде),  високи државни и локални званичници Марока, представници дипломатског кора и медија, а наступ нашег ансамбла је пропраћен са великом пажњом.